fbpx

6 συμβουλές για να μετατρέψεις τις αποτυχίες σου σε επιτυχίες

Ξεκίνα να γιορτάζεις τις αποτυχίες σου όπως κάνεις και με τις επιτυχίες σου.

Όλοι είχαμε -και έχουμε- αποτυχίες στην δουλειά μας. Αυτό εξάλλου αποτελεί και πρόκληση ώστε να μάθουμε από αυτές για να βελτιώσουμε τις δεξιότητές μας στη λήψη αποφάσεων. Οι καλύτεροι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν βιώσει αποτυχία πολλές φορές πριν περάσουν στο επίπεδο της ανάπτυξης.

Να λοιπόν μερικές πρακτικές ιδέες για το πώς να μετατρέψεις τις αποτυχίες και τους φόβους σου σε επιτυχία. Στο βιβλίο του με τίτλο « Fail More: Embrace, Learn, and Adapt to Failure As a Way to Success » o Bill Wooditch εξηγεί πώς κατάφερε με τις συμβουλές του να μετατρέψει μικρές επιχειρήσεις σε επιτυχημένες και βιώσιμες εταιρίες.

1. Αναγνώρισε πότε ο φόβος αποκρύπτεται ως αναβολή.

Πολύ συχνά ο φόβος της αποτυχίας εξορθολογίζεται ως «περιμένοντας την τέλεια ευκαιρία, έναν καλύτερο χρόνο ή λιγότερο επικίνδυνη ιδέα». Είτε επιθυμείς να δημιουργήσεις μια αρχή είτε να προχωρήσεις στην καριέρα σου, δεν μπορείς να πετύχεις χωρίς να ξεκινήσει.

2. Μην αφήνεις τον φόβο της αποτυχίας να εμποδίσει τη λήψη αποφάσεων.

Ο φόβος μπορεί να σε κάνει να αποφύγεις την λήψη αποφάσεων, η οποία πιο συχνά οδηγεί σε χαμένες επιλογές. Επίσης όταν δεν παίρνεις αποφάσεις δεν μπορείς να βελτιωθείς, και σαφώς να αυξηθεί η αυτοπεποίθησή σου. Είναι καλό να μαθαίνεις από κάθε απόφαση, είτε είναι καλή ή κακή.

3. Δημιούργησε σχέσεις με ανθρώπους που βλέπουν τα αδύνατά σου σημεία.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους βελτίωσης είναι να ζητάς από τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι να αναλύσουν τις αποτυχίες σου προκειμένου να καθοδηγήσουν τη μάθησή σου. Επίσης, πρέπει να δεχτείς τα σχόλιά τους με ταπεινοφροσύνη προκειμένου αυτά τα σχόλια να σε οδηγήσουν σε ένα πιο σωστό μονοπάτι επιτυχίας.

4. Θυμήσου να προσεγγίζεις έξυπνα το ρίσκο.

Κάθε φορά που κάνεις μια επιλογή στη ζωή σου παίρνεις ένα ρίσκο. Ξεκίνα με μικρά βήματα που μπορείς να διαχειριστείς. Η διεξαγωγή μικρών “πειραμάτων” είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την αξιολόγηση του “κινδύνου αποτυχίας”.

5. Προσδιόρισε τα αποτελέσματα που θα επιφέρουν οι αποφάσεις σου πριν τις πάρεις.

Οι αποτυχίες μας διδάσκουν πολλά. Πρέπει πρώτα να σκεφτόμαστε το χειρότερο ενδεχόμενο και μετά το καλύτερο, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι να προχωρήσουμε και με τα δύο! Κατάπνιξε το «εγώ» σου όταν πρόκειται να πάρεις αποφάσεις. Πάντα να διαχειρίζεσαι πρώτα το μειονέκτημα παρά το πλεονέκτημα!

6. Να πηγαίνεις με το συναίσθημα αλλά βάλε στο πίσω μέρος του μυαλού σου τη λογική.

Ως άνθρωπος, είναι σίγουρο πως το συναίσθημα κυριαρχεί στις αποφάσισεις σου (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο). Πρέπει όμως να ξεπερνάς τα συναισθήματά σου και να πηγαίνεις με βάση τη λογική. Ανάλυσε και μάθε από τις αποτυχίες σου, διαχωρίσε τη λογική από το συναίσθημα. Η εμπειρία είναι σημαντικότερη και από την επιτυχία! Η αποτυχία είναι ο στρατηγικός τρόπος συλλογής και εφαρμογής τακτικών γνώσεων και μεθόδων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για μελλοντικό όφελός σου! Ξεκίνα να γιορτάζεις τις αποτυχίες σου όπως κάνεις και με τις επιτυχίες σου.

Διαβάστε επίσης :

«Έφυγε» από τη ζωή ο πιο φτωχός και ανθρώπινος πρόεδρος στον κόσμο

Μια απίστευτη ιατρική ιστορία – Γυναίκα εγκεφαλικά νεκρή έγινε μητερα

Απίστευτο :18χρονος άνδρας που έκανε τεστ εγκυμοσύνης και του έσωσε την ζωή του

Ποια φούστα να φορέσω ανάλογα με τον σωματότυπό μου

H σοκαριστική στιγμή που αθλήτρια σπάει και τα δύο της πόδια κατά τη διάρκεια άσκησης

Υπάλληλος έριχνε LSD στα ποτά των συναδέρφων του γιατί ήταν ξενέρωτοι

Αδυνατίστε εύκολα με αυτό το πρόγραμμα διατροφής

Αναδρομικά: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμους – Ποιοι θα πάρουν μέχρι 25.000 ευρώ

Μοιραστειτε το με τουσ φιλουσ σασ !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Για να είστε πάντα μέσα στην