2 σπιτικές και αποτελεσματικές θεραπείες για την ουλίτιδα!

Πολλές φορές έχουμε συνηθίσει να ζούμε με την οδοντική πλάκα και την πέτρα στα δόντια μας, αφήνωντας τα βακτήρια να δημιουργήσουν φλεγμονή στα ούλα γνωστή ως ουλίτιδα.Παρα το γεγονός οτι πρόκειται για μια συνεχόμενη πάθηση, πολλοί δεν γνωρίζουν οτι έχουν ουλίτιδα γιατι είναι σε ήπια μορφή. Ωστόσο αν δεν αντιμετωπιστεί θα δημιουργήσει χειρότερα προβλήματα , όπως η περιοδοντίτιδα.

Συχνά Συμπτώματα ουλίτιδας :

Φλεγμονή στα ούλα

Τακτική αιμοραγία των ούλων

Ούλα που απομακρύνονται απο τα δόντια

Χαλαρά δόντια

Πόνος όταν μασατε

Σπιτική αντιμετώπιση της ουλίτιδας:

1 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ Η μαγειρική σόδα περιέχει αντιόξινες και αλκαλικές ιδιότητες.Μπορεί να καταπολεμήσει τους μύκητες και να ισορροπήσει το pH στο στομα

Συστατικά: 1/2 φλυτζάνι νερό, 3 κουταλιές της σούπας σόδα,οδοντικό νήμα

Παρασκευή:Αρχικά ρίχνεται τις κουταλιές της σόδας στο νερό.Μετά προσθετεται 2 κουταλιές της σούπας ζεστό στο νερό.Στην συνέχεια, βυθίστε το οδοντικό νήμα στο μείγμα και εφαρμόστε στα κενά των ούλων και εκεί που τήνει να μένειι η τροφή.Στην συνέχεια βάλτε την οδοντόβουρτσα σας στο μείγμα και βουρτσίστε τα δόντια σας οπώς συνήθως.Τέλος ξεπλήνεται το στόμα σας με άφθονο νερό.

2 ΦΥΛΛΑ ΜΕΝΤΑΣ Η μέντα είναι φυτό που έχει αντισηπτυκιές και αντιβακτηριακιές ιδιότητες.Σε αυτές ακριβώς οφείλετε το οτι είνα ιδανική στην καταπολέμηση των βακτηρίων και της φλεγμονής που προκαλείτε από ην ουλίτιδα.

Συστατικά:3 κουταλιές της σούπας φύλλα μεντας(30 γρ) και 1 φλυτζάνι νερό.(200 ml)

Παρασκευή:Αρχικά ζεστάνετε το νερό, στην συνέχεια τρίψτε τα φύλλα μέντας.Όταν το νερό βράσει προσθέστε την σκόνη μέντας.Αφήστε το στην φωτιά για 30 λεπτά.Επειτα αφήστε το να κρυώσει.Ξεπλύνετε το στόμα σας 3 φορές την ημέρα με το μείγμα.

Καλή επιτυχία!!

Share this post

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Για να είστε πάντα μέσα στην

Ψάξαμε και βρήκαμε την καλύτερη προσφορά της εβδομάδας!

To BrandsGalaxy σας προσφέρει προιόντα ομορφιάς Maybelline εώς και 80% φθηνότερα!