fbpx

Συνέντευξη για δουλειά:6 συμβουλές που οδηγούν στην επιτυχία

Μοιραστειτε το με τουσ φιλουσ σασ !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Πολλοί νέοι μπαίνουν καθημερινά στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας και καλούνται να περάσουν τη δοκιμασία μιας συνέντευξης ώστε να μπορέσουν να έρθουν πιο κοντά στη κατάκτηση κάποιας θέσης.

Ποια είναι όμως, τα κλειδιά που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία;

ραντεβού για συνέντευξη

Στο άρθρο που ακολουθεί θα βρείτε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για να ειστε κατάλληλα προετοιμασμένη για την ημέρα της συνέντευξης

Που ξέρετε, ίσως καταφέρετε να κερδίσετε τις εντυπώσεις και να πάρετε τελικά την δουλειά.

Γιατί μην ξεχνάτε ότι πολλές φορές η πρώτη εντύπωση είναι το παν!

Αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό, είναι να έχετε ξεκαθαρίσει μέσα σας τους στόχους και τους λόγους που σας οδήγησαν στην επιλογή της συγκεκριμένης θέσης εργασίας.

Αν η επιλογή σας αυτή ικανοποιεί τις επιθυμίες σας, τότε μπορείτε να προχωρήσετε με σιγουριά στο επόμενο στάδιο, αυτό της συνέντευξης.

Η γνώση είναι δύναμη!

Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να αφιερώσετε χρόνο και να ασχοληθείτε κάνοντας μια μικρή ή και μεγάλη έρευνα σχετικά με το προφίλ της δουλειάς που επιθυμείτε να είστε υποψήφιος.

κάντε έρευνα

Μπορείτε επίσης να βρείτε πληροφορίες για το γενικότερο πλαίσιο, το προφίλ της εταιρείας/οργανισμού κλπ. που προσφέρει την συγκεκριμένη θέση εργασίας, ώστε να είστε προετοιμασμένοι για τυχόν ερωτήσεις πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Αυτοπεποίθηση, τώρα !

Ξεκινώντας την προετοιμασία σας, θα μπείτε στη διαδικασία να υποδυθείτε ένα ρόλο. Ναι καλά ακούσατε. Αν δεν είστε από τα άτομα που η αυτοπεποίθηση είναι το δυνατό τους χαρτί , τότε πρέπει να υποδυθείτε ότι ανήκετε σε αυτή την ομάδα.

Προσοχή, στις υπερβολές! Μπορεί η αυτοπεποίθηση να κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά μόνο όταν κινείται εντός των λογικών πλαισίων.

Στοιχεία όπως η ευγένεια και η ειλικρίνεια εκτιμώνται ιδιαιτέρως. Προσαρμόστε τη φωνή σας σε ήρεμο τόνο και προσπαθήστε να μιλάτε όσο πιο καθαρά και σταθερά μπορείτε καθώς μια σίγουρη και σταθερή φωνή εμπνέει εμπιστοσύνη και κινεί το ενδιαφέρον.

Προσοχή στην εμφάνιση!

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις έλεγε μια κινέζικη παροιμία, αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αμελήσετε το κομμάτι της εμφάνισης σας.

Ένα κομψό, καθαρό και διακριτικό ντύσιμο εκτιμάται από τους εργοδότες καθώς εμπνέει σοβαρότητα και τους παρακινεί σε μια θετική εντύπωση.

προσοχή στον ενδυματικό κώδικα της δουλειάς

Αποφύγετε ρούχα όπως σκισμένα jeans, μπλούζες με μεγάλα ανοίγματα, ενώ ακόμη στη προσπάθεια σας να εντυπωσιάσετε προσέξτε την οριογραμμή της υπερβολής (έντονο βάψιμο, μεγάλα κοσμήματα, βαριά αρώματα κλπ).

Θυμηθείτε πως είναι σημαντικότερο να προβάλλετε τον εαυτό σας μέσω των ικανοτήτων σας παρά μέσω της εικόνας σας.

Οργανωθείτε!

Η οργάνωση είναι μια από τις μεγαλύτερες αρετές στο κομμάτι της εργασίας, έτσι ένας οργανωμένος υποψήφιος μπορεί να διακριθεί μεταξύ άλλων και να παρακινήσει θετικά τους εργοδότες.

Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας πάντα το βιογραφικό σας, ίσως και κάποια αντίγραφα.

Επίσης μπορεί να σας φανεί χρήσιμο ένα στυλό, σε περίπτωση που σας ζητηθεί να σημειώσετε πληροφορίες για τη δουλειά που επιθυμείτε να αναλάβετε, μια ατζέντα ή ένα σημειωματάριο.

Τα αντικείμενα αυτά ενδεχομένως να μη χρειαστούν, αλλά αν σας ζητηθούν θα εντυπωσιάσετε με την προνοητικότητα σας.

Δείξτε τον καλύτερο σας εαυτό!

Ένα επίσης πολύ σημαντικό κομμάτι είναι να αναδείξετε σωστά τα προτερήματα και τις ικανότητες σας. Ο τρόπος που θα παρουσιάσετε τον εαυτό σας είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας.

Δώστε έμφαση στα θετικά στοιχεία του εαυτού σας, απαριθμείστε τις εμπειρίες και προϋπηρεσίες σας, τονίστε ότι μπορείτε με ευκολία να συνεργαστείτε με άλλους συναδέλφους ενώ μη ξεχάσετε να αναφέρετε την όρεξη σας να μάθετε!

Ακόμη και αν δεν έχετε κάποια προϋπηρεσία είναι σημαντικότερο να δείξετε με θέρμη την όρεξη σας για δουλειά και μάθηση.

Όταν το σώμα επικοινωνεί!

Το σώμα μας μπορεί να επικοινωνήσει το ίδιο εύκολα με το στόμα μας. Οι εργοδότες συχνά έχουν την τάση να αποκωδικοποιούν τις κινήσεις του σώματος την ώρα των συνεντεύξεων, προκαλώντας ένα παραπάνω άγχος στους υποψήφιους.

το σταύρωμα των χεριών δείχνει ότι βρίσκεστε σε άμυνα

Προσπαθήστε να αποφύγετε τις λεγόμενες “αμυντικές στάσεις” του σώματος (π.χ. σταυρωμένα χέρια), χαλαρώστε και διατηρήστε την οπτική επαφή με τους εργοδότες σας.

Θυμηθείτε να διατηρείτε τον συνδυασμό αυτοπεποίθησης και ευγένειας.

Επανάληψη: μήτηρ πάσης μαθήσεως!

Πριν από μια παράσταση ή μια σημαντική παρουσίαση, ομιλία, ακόμα και συμμετοχή σε εξετάσεις, αυτό που μπορεί να μας ωθήσει στα επιθυμητά αποτελέσματα είναι η πρόβα ή αλλιώς η επανάληψη.

Μιλήστε στον καλύτερο σας φίλο! Ζητήστε του να σας βοηθήσει να εξασκηθείτε με το να υποδυθεί τον εργοδότη σας.

Έτσι θα νιώσετε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας αλλά παράλληλα θα μειώσετε και το άγχος σας!

Καλή επιτυχία!

πηγη https://coolweb.gr/sunenteuxi-mustika-epituxias/

Μοιραστειτε το με τουσ φιλουσ σασ !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Για να είστε πάντα μέσα στην