fbpx

Στηρίζει το Χρηματιστήριο η Τράπεζα Πειραιώς

Μοιραστειτε το με τουσ φιλουσ σασ !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Μπορεί να προσπάθησε νωρίτερα, αλλά το Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει αυτήν την ώρα αδύναμο να κινηθεί για τη δοκιμασία των 660 μονάδων, η διάσπαση των οποίων θα του δώσει και τη δυνατότητα να διευρύνει την ανοδική του αντίδραση, η οποία άρχισε στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Στηρίζει το Χρηματιστήριο η Τράπεζα Πειραιώς

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,11% στις 655,29 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,91 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,14% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.727,57 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,11% στις 415,77 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος έχει περιορίσει αυτήν την ώρα τα κέρδη του, δίνοντας λιγότερες στηρίξεις και στον Γενικό Δείκτη, με τον Ηλ. Ζαχαράκη της Fast Finance να επισημαίνει ότι χρειάζεται κατοχύρωση των 430 μονάδων στον κλαδικό, προκειμένου να δοθεί συνέχεια στην ανοδική του κίνηση. 

Όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στο Capital.gr, το ΧΑ επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη μονοδιάστατη φύση του, περιμένοντας τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο προκειμένου να αναλάβει ρίσκο και να κινηθεί υψηλότερα. Εάν αυτές οι εξελίξεις, αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης των “κόκκινων δανείων” την ικανοποιήσουν, τότε ο στόχος για τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών θα είναι το επόμενο στοίχημα του. 

Το αρνητικό είναι ότι προς στιγμήν έχει εξουδετερωθεί η επίδραση των πλείστων και πολλά υποσχόμενων τίτλων που διαθέτει το ταμπλό, οι οποίοι αν και καταγράφουν τη δική τους αντίδραση, συνεπικουρώντας στη βελτίωση της ρευστότητας της αγοράς, αδυνατούν να δώσουν την ώθηση που χρειάζεται. Αντιθέτως, περιορίζονται στο να στηριχθεί το ΧΑ σε επίπεδα κοντά στην αντίσταση των 660-663 μονάδων, έως ότου δοθεί το σήμα για κάτι καλύτερο. 

Στην προσπάθεια να σπάσει η μονοδιάστατη φύση του ΧΑ βέβαια δεν βοηθούν καθόλου οι επιδόσεις της κυβέρνησης να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις της σχετικά με την μεταμνημονιακή αξιολόγηση, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, να επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα. Μάλιστα, ο ίδιος παρέπεμψε στο Eurogroup του Μαρτίου τις αποφάσεις για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP), το ποσό των οποίων δεν είναι καθόλου αμελητέο (σχεδόν 1 δισ. ευρώ φέτος). 

Όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακές πηγές στο Capital.gr, ακόμη και τα κέρδη αυτά από τα ελληνικά ομόλογα μπορεί να δώσουν μια δημοσιονομική ανάσα στην κυβέρνηση, η οποία δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει εντός του έτους έναν ρυθμό ανάπτυξης χαμηλότερο του αναμενόμενου, εξαιτίας αφενός των τριπλών εκλογών που είναι προγραμματισμένες και αφετέρου του αρνητικού οικονομικού κλίματος της Ευρωζώνης. 

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 5,60%, και είναι η μόνη που δεν έχει περιορίσει την κίνησή της από την έναρξη της συνεδρίασης, ενώ κάτω του 1% είναι πλέον η άνοδος σε Alpha Bank, Motor Oil, Coca Cola, Eurobank, Εθνική, Φουρλής, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και Τιτάν. 

Στον αντίποδα, ο Μυτιληναίος υποχωρεί κατά 1,59%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Grivalia και Βιοχαλκο. Χωρίς μεταβολή οι Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης και Λάμδα. 

πηγη http://www.capital.gr/agores/3343176/stirizei-to-xrimatistirio-i-trapeza-peiraios

Μοιραστειτε το με τουσ φιλουσ σασ !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Για να είστε πάντα μέσα στην