Στην Αγία Σοφία ο Αλέξης Τσίπρας

Ιστορική επίσκεψη στην Αγία Σοφία, το παγκόσμιο σύμβολο της Ορθοδοξίας, πραγματοποίησε λίγο πριν τις 09:00 ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον εκπρόσωπο της τουρκικής Δημοκρατίας, Ιμπραήμ Καλίν, ενώ συνοδευόταν από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη και τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ο κ. Τσίπρας δεν έκανε κάποια δήλωση εισερχόμενος στο ιστορικό μνημείο και αρκέστηκε να σημειώσει πως είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται σε ένα τόσο ιστορικό μέρος.

Ο κ. Τσίπρας και η κα Μπαζιάνα ξεναγούνται στην Αγία Σοφία

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεναγείται στο παγκόσμιο σύμβολο της Ορθοδοξίας

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Χάλκη, όπου θα ξεναγηθεί στη Θεολογική Σχολή και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Και αυτή η επίσκεψη είναι ιστορική καθώς είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδας που την επισκέπτεται.

Στις 18.30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στο οποίο στεγάζεται και το ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

πηγη https://www.star.gr/eidiseis

Share this post

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Για να είστε πάντα μέσα στην

Ψάξαμε και βρήκαμε την καλύτερη προσφορά της εβδομάδας!

To BrandsGalaxy σας προσφέρει προιόντα ομορφιάς Maybelline εώς και 80% φθηνότερα!