fbpx

Οι 7 συνήθειες των ζευγαριών που δεν τσακώνονται

Μοιραστειτε το με τουσ φιλουσ σασ !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Κάθε μακροχρόνια σχέση έχει τις δυσκολίες της και κάθε ζευγάρι έχει τις δικές του «ζώνες κινδύνου», εντός των οποίων οι διαφωνίες μεταβάλλονται εν ριπή οφθλμού σε λογομαχίες και τσακωμούς. Δεν είναι αφύσικο για ένα ζευγάρι να φιλονικεί, δεν είναι όμως και ο ενδεδειγμένος δρόμος προς μία ευτυχή και ανταποδοτική συμβίωση, πόσο μάλλον όταν αφετηρία είναι η αμοιβαία αγάπη. Υπάρχουν, βέβαια, και ζευγάρια που τσακώνονται σπάνια και τείνουν να «τσεκάρουν» πολλές απ’ τις παρακάτω πρακτικές…

Έχουν αποδεχτεί ο ένας τον άλλον

Αν ένα ζευγάρι έχει αντέξει στο χρόνο, δεν πρέπει να είναι επειδή τα μέλη του δεν είχαν άλλη εναλλακτική, αλλά επειδή πήραν μία ξεκάθαρη απόφαση να μοιραστούν τη ζωή τους με τον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους. Τα ζευγάρια που τσακώνονται αραιά και πού, έχουν συνήθως αποδεχτεί ο ένας τον άλλον με τις ιδιαιτερότητες και τις παραξενιές του και γνωρίζουν τι να παραβλέψουν και τι να προλάβουν με μία απλή παραίνεση, πριν οδηγήσει σε περαιτέρω ένταση.

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ: Νίκος Κουρκούλης: «Περάσαμε δύσκολα με την Κέλλυ. Όταν ζεις αυτό το κομμάτι το δύσκολο δεν το αντιλαμβάνεσαι»

Προστατεύουν τον «χώρο» τους

Σε μία σχέση που εξελίσσεται ομαλά χωρίς σκαμπανεβάσματα και τριγμούς, τα μέλη του ζευγαριού μαθαίνουν με τον καιρό να μη φέρνουν στο σπίτι εντάσεις που προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες και αφορούν τρίτους με τέτοιο τρόπο που να τις φορτώνουν στον σύντροφό τους. Η σχέση είναι καταφύγιο και ως τέτοιο πρέπει να διαφυλάσσεται για να μας παρέχει ηρεμία και δύναμη να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο γύρω μας.

Ξέρουν να ζητούν συγνώμη και να συγχωρούν

Οι άνθρωποι κάνουν λάθη, λένε πράγματα που δεν εννοούν και βολεύονται, συχνά, σε ρόλους τους οποίους ακολουθούν μηχανικά σε βάρος του συντρόφου τους που, εκείνη τη στιγμή, μπορεί να περιμένει περισσότερα. Μοιραία δημιουργούνται εντάσεις που, αν ο καθένας προσπαθεί να βγει… λάδι, φουντώνουν και δημιουργούν προηγούμενα. Οι σύντροφοι που δεν δυσκολεύονται να παραδεχτούν το λάθος τους, να ζητήσουν την κατανόηση του άλλου και να του δώσουν τη δική τους, αποφεύγουν όχι μόνο έναν, αλλά και αρκετούς μελλοντικούς τσακωμούς.

Σέβονται τον προσωπικό τους χρόνο

Μπαίνοντας σε μία σχέση, δύο άνθρωποι κουβαλούν μαζί τους και κομμάτια της προηγούμενης ζωής τους, παλιούς φίλους, μα και ενδιαφέροντα που μπορεί να μην είναι συμβατά με εκείνα του συντρόφου τους. Το να έχει ο κάθε σύντροφος τον προσωπικό του χρόνο και να τον διαθέτει όπως αγαπά, δίνει και στους δύο μία πολύτιμη βαλβίδα αποσυμπίεσης που δρα ευεργετικά για την ηρεμία της σχέσης τους.

Αναγνωρίζουν τα σημαντικά ζητήματα

Κατά τον κοινό βίο εγείρονται πολλά θέματα που απαιτούν τη συμμετοχή και των δύο πλευρών στην αντιμετώπισή τους και την αναζήτηση της καλύτερης λύσης. Είναι φυσιολογικό δύο σύντροφοι να μην ταυτίζονται πάντα και να διαφωνούν έντονα πριν καταλήξουν σε μία απόφαση. Ένα ζευγάρι που έχει θέσει καθαρά τις προτεραιότητές του μπορεί να μοιράσει τις ευθύνες και να περιορίσει τα ζητήματα που απαιτούν παμψηφία στα απολύτως σημαντικά, μειώνοντας έτσι, τα περιθώρια διαφωνιών και περιττών τσακωμών γύρω απ’ το ποιος ευθύνεται για τι.

Συζητούν για τα πάντα

Οι σύντροφοι που μαθαίνουν απ’ το ξεκίνημα της σχέσης τους να είναι ανοιχτοί με τον άλλον και να συζητούν ελεύθερα για όσα τους απασχολούν χτίζουν μία σχέση εμπιστοσύνης και ένα περιβάλλον υποστηρικτικό, απ’ το οποίο αντλούν σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Το διακύβευμα γίνεται έτσι πολύ σημαντικό για να ρισκάρουν να υπονομεύσουν τη σχέση με μικρότητες, εγωισμούς και τσακωμούς χωρίς ουσία. Άλλωστε, αν τσακωθούν, σε ποιον θα τρέξουν να πουν τον πόνο τους;

Εκτιμούν το χιούμορ και το σ∈ξ

Οι εντάσεις σε ένα ζευγάρι είναι συχνά απόρροια του άγχους που βιώνει ο ένας απ’ τους δύο ή και οι δύο μαζί, κάτι που απαιτεί την «πυροσβεστική» παρέμβαση του πιο ψύχραιμου, ώστε η πίεση να εκτονωθεί πριν οδηγήσει σε εκρήξεις. Το γέλιο, λοιπόν, είναι μια καλή βαλβίδα αποσυμπίεσης για κάθε ζευγάρι που έχει μάθει να διαχειρίζεται τις κρίσεις του χωρίς να διακυβεύει την ισορροπία στη σχέση του. Η άλλη αντίστοιχη βαλβίδα είναι, φυσικά, το σ∈ξ.

Πηγή

Διαβάστε επίσης:

Μέλπω Ζαρόκωστα: Την πρώτη μέρα που διέγνωσε ο γιατρός τον καρκίνο, μου λέει: «Έχουμε καιρό, μην ανησυχείς. Αύριο μπορείς;»

7 εύκολες και οικονομικές ιδέες με γυάλινα βαζάκια για να διακοσμήσετε τη βεράντα σας

Νίκος Νικολάου: «Χάνοντας τους γονείς μου έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου»

Το παράπονο του Νίκου Μουτσινά για την Ηλιάκη: «Συγγνώμη ρε Μαράκι, τα ξέχασες όλα;»

Στράτος Τζώρτζογλου: Η συγκινητική ανάρτηση του ηθοποιού λίγες ημέρες μετά το γάμο

Απώλεια βάρους: Έξι μικρές διατροφικές αλλαγές που μπορείτε να δοκιμάσετε

Μοιραστειτε το με τουσ φιλουσ σασ !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Για να είστε πάντα μέσα στην