fbpx

ΚΙΝΑΛ : Παραιτήσεις – Αποχωρήσεις

Μοιραστειτε το με τουσ φιλουσ σασ !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Το νεο κρούσμα παραιτήσεων-αποχωρήσεων σχολιάζει εμμέσως πλην σαφώς η Χαριλάου Τρικούπη, αποστέλλοντας στα ΜΜΕ ανακοίνωση των PES Activists Greece, από την οποία προκύπτει ότι εξακολουθούν να στηρίζουν τον πολιτικό φορέα, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα συμμετάσχουν και στο επικείμενο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ που θα γίνει τον Μάρτιο.

Με αυτό τον τρόπο, η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θέλει να δείξει ότι οι νέες αποχωρήσεις, αυτή τη φορά, από μέλη των PES Activists, συνιστούν μεμονωμένες περιπτώσεις και όχι αποχώρηση της πολιτικής ομάδας των PES Activists Greece.

Η ανακοίνωση των PES Activists Greece:

«Δίπλα στο Κίνημα Αλλαγής – Αξιακά!

Οι PES Activists Greece, από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας και της αυτοοργάνωσής μας, είμαστε προσηλωμένοι στις προοδευτικές αξίες και τους αγώνες της Σοσιαλδημοκρατίας με δύναμή μας τις δημιουργικές δυνάμεις της Κοινωνίας, χωρίς καμία εξάρτηση. Όπως έχουμε δείξει με το σύνολο της δράσης μας και των πρωτοβουλιών μας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις τοπικές κοινωνίες, θεωρούμε ότι η πρακτικές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την πρόοδο και τη Σοσιαλδημοκρατία, αλλά αντιθέτως εκφράζουν μια νοοτροπία βαθιά συντηρητική, οπισθοδρομική και καθεστωτική. Κι έχουμε αγωνιστεί ανοιχτά γι’ αυτό με προσωπικό κόστος, εντός και εκτός PES (βλ. καμπάνια #pes_alexit στα συνέδρια του PES). Η θέση μας είναι σταθερή, καθαρή και ξάστερη: η πρεμούρα του ΣΥΡΙΖΑ για το plan B με δήθεν «προοδευτικά μέτωπα» φτιαγμένα από υλικά παλιά, τοξικά και μη ανακυκλώσιμα, επειδή δεν του βγήκε το plan A, δηλαδή ο Καμμένος επικεφαλής στο Επικρατείας του και η σύμπτυξη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «εις σάρκα μια», είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Δεν έχει σχέση με τους αγώνες των Δημοκρατών και των Σοσιαλιστών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν έχει σχέση με τις αγωνίες μας για μια καλύτερη ζωή με αλληλεγγύη, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια. Δεν έχει σχέση με το πάθος της Γενιάς μας για Αλλαγή.

Με το έργο μας μέσα στην κοινωνία και τα κινήματα, με τις δράσεις μας για τους πιο αδύναμους και τους πολλούς, με τους αγώνες μας για ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και πραγματική δημοκρατία, τολμούμε να πούμε ότι είμαστε ακτιβιστές, Σοσιαλιστές και Δημοκράτες. Και ο φυσικός μας χώρος είναι ένας, έρχεται από μακριά και πηγαίνει πολύ μακριά, γιατί είναι ριζωμένος στην ψυχή και τα οράματα του Ελληνικού Λαού: Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Από τον Νοέμβρη του 2017 είμαστε κι εμείς, μαζί με 212.000 προοδευτικούς συμπολίτες μας, συνιδρυτές του Κινήματος Αλλαγής. Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι άθροισμα αρχηγών και κομματικών στρατών. Είναι το κοινό μας σπίτι, η ελπίδα μας για ένα μέλλον που θα μας χωράει όλους, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς την παραίτηση, τον αμοραλισμό, τον αυταρχισμό, το βόλεμα και την καθεστωτική νοοτροπία που μας καλεί να διαλέξουμε ποια εκδοχή της Συντήρησης μας ταιριάζει καλύτερα: ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή ΝΔ. Γι’ αυτό θα συμμετάσχουμε ενεργά στο επερχόμενο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής με όλες μας τις δυνάμεις, όπως άλλωστε κάναμε και σε όλα τα προηγούμενα

συνέδρια της Πραγματικής (και όχι fake) Κεντροαριστεράς. Και φυσικά θα δώσουμε δυναμικά το παρόν στο Συνέδριο του PES στη Μαδρίτη, στον δρόμο για τις Ευρωεκλογές.

Στη ζωή τη διαφορά την κάνουν αυτοί που μένουν. Οι νέες και οι νέοι των PES Activists Greece σε όλες της γωνιές της Ελλάδας επιμένουμε αξιακά. Δεν πίνουμε..γκαζόζες, δεν μασάμε σανό, δεν θαυμάζουμε δικτάτορες στυλ Μαδούρο, δεν κυνηγάμε «θέσεις», γιατί έχουμε θέσεις που τις κάνουμε πράξεις. Και είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Όσο κι αν αυτό ενοχλεί τα δημοσιογραφικά υπόγεια της Εξουσίας.

Το μέλλον των προοδευτικών ανθρώπων και ειδικά των νέων, δεν μπορεί να είναι τα όψιμα δήθεν “μέτωπα” των πρώην που χτίζονται εν κρυπτώ ερήμην τους. Το μέλλον θα το πάρουμε στα χέρια μας.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στο ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής. Δίπλα στην Κοινωνία που δεν τρώει κουτόχορτο και δεν παραιτείται. Μένει στα δύσκολα, αγωνίζεται και δεν το βάζει ποτέ κάτω. Γιατί δικαιούται κάτι καλύτερο. Προχωράμε μαζί. Αξιακά!». 

πηγη https://www.documentonews.gr/article/to-kinal-dinei-exhghseis-gia-tis-paraithseis

Μοιραστειτε το με τουσ φιλουσ σασ !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Για να είστε πάντα μέσα στην