fbpx

Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να συζητάμε ουσιαστικά με τη μητέρα μας

Μοιραστειτε το με τουσ φιλουσ σασ !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Εάν ρωτήσεις μια γυναίκα πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανε μια εποικοδομητική συζήτηση με τη μητέρα της, η απάντηση πιθανώς να σε εκπλήξει. Και δεν μιλάμε να μιλήσει στο τηλέφωνο και να πει τα νέα της. Αναφερόμαστε σε ουσιαστική συζήτηση…

Η Dr. Rachel Glik, σύμβουλος στο Clayton, Missouri, λέει: «Πολύ συχνά οι άνθρωποι (άντρες και γυναίκες) σκέφτονται ότι οι μητέρες τους θα είναι εδώ για πάντα. Ρώτα τον εαυτό σου “Τι θα ήθελα να μάθω;” και στη συνέχεια ρώτησε τη μητέρα σου για να σου απαντήσει».

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ:Απίστευτο! Μετά από έναν χρόνο χωρισμού είναι ξανά μαζί και πιο ερωτευμένοι από ποτέ!

Γιατί δεν μιλάμε ουσιαστικά με τη μητέρα μας;

Η εύκολη απάντηση είναι η έλλειψη χρόνου. Μιλάμε συνέχεια μαζί της κατά τη διάρκεια και μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων. Είναι λοιπόν σπάνιο να καθίσουμε και να μιλήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κάποιος -ή κάτι- να μας διακόψει. Οι μητέρες αποφεύγουν συνήθως τις βαθύτερες συζητήσεις με τις ενήλικες κόρες τους, επειδή φοβούνται ότι θα ακουστούν πιεστικές ή θα διδακτικές χωρίς λόγο.

Η γνωστική νευρολόγος Dr. Caroline Leaf λέει: «Για να γίνουν ουσιαστικές συνομιλίες μεταξύ κόρης και μητέρας, και οι δύο πλευρές πρέπει να είναι σε θέση και ν’ ακούσουν και να μιλήσουν. Ο εγκέφαλος αμύνεται, όταν νιώθει ότι απειλείται. Έτσι όταν νιώθουμε επίθεση, αποφεύγουμε οποιαδήποτε συνομιλία με τους άλλους. Οι οικείες συζητήσεις μπορεί να μην εξελίσσονται ομαλά, ειδικά για γυναίκες όπου η μητέρα τους είναι άνω των 60 ετών. Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τις χωρίζει διαφορετική νοοτροπία».

Γιατί πρέπει (ή δεν πρέπει) να μιλάμε

Είναι δύσκολο να κάτσουν να συζητήσουν η μητέρα με την κόρη της, ειδικά όταν είναι μεγάλες σε ηλικία. Ο ψυχαναλυτής στο Ψυχαναλυτικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης δρ. Gail Saltz λέει: «Εάν η σχέση είναι αρκετά τοξική και η κόρη αισθάνεται ότι η μητέρα είναι εξαιρετικά επικριτική, μπορεί να είναι πιο υγιές να διατηρηθεί η απόσταση μεταξύ τους. Για όσες όμως έχουν καλές σχέσεις με τη μητέρα τους , η συζήτηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσουν και να οικοδομήσουν μια πιο ουσιαστική σχέση. Οι ειλικρινείς συζητήσεις μπορούν να φέρουν στο τέλος μια βαθύτερη κατανόηση του «γιατί τα πράγματα έχουν ειπωθεί και έχουν εξελιχθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Πώς να ξεκινήσεις την κουβέντα

Αν θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα τη μητέρα σου, πες της το. «Ανάλογα με το πόσο άνετα νιώθεις με την μητέρα σου, μπορεί να χρειαστείς λίγο χρόνο για να προετοιμαστείς συναισθηματικά ώστε να μιλήσετε σε βαθύτερο », λέει η Δρ Glik. Άρχισε τη συζήτηση αργά, ώστε να χαλαρώσεις την ένταση και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη λέει η Δρ. Glik. Όταν μιλάς με τη μητέρα σου, η Δρ Leaf συμβουλεύει “να μετρήσεις τι είναι διανοητικά και συναισθηματικά σε θέση να χειριστεί. Σημαντικά μαθήματα ζωής που θέλεις να μοιραστείτε μπορούν να διατυπωθούν σε ιστορίες για να μετριάσουν τυχόν αρνητικές αντιδράσεις. Αν μια συνομιλία φαίνεται υπερβολικά δύσκολη, σκέψου να γράψετε ένα γράμμα, ίσως για τα γενέθλιά της ή να το διαβάσει αργότερα.

Παρακάτω είναι μερικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις μια όμορφη κουβέντα.

5 καλές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στην μητέρα σου

-Ζήτα να μάθεις την ιστορία της

Όλοι θέλουμε να μάθουμε “από πού ήρθαμε;” και η ιστορία της μητέρας σου είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που διαμορφώνει τη δική σου ταυτότητα. Οι ιστορίες και οι αναμνήσεις της, ιδιαίτερα από την παιδική ηλικία, τον πρώιμο γάμο, κλπ., μπορούν να σου πουν πολλά τόσο για εκείνη όσο και για εσένα!

-Ποιες είναι οι καλύτερες συμβουλές για τις σχέσεις. Η ανθρώπινη σύνδεση είναι το κλειδί της ευτυχίας. Τι πιστεύει όμως η μητέρα σου για τις υγιείς και ισχυρές σχέσεις;

-Ποια είναι η φιλοσοφία της για τη ζωή. Όλοι έχουμε μια φιλοσοφία που καθοδηγεί τη ζωή μας και επηρεάζει τις επιλογές μας. Ρώτησε τη μητέρα σου ποια είναι η δική της. Ανακάλυψε για ποιες επιτυχίες της ζωής της είναι πιο υπερήφανη και τι θέλει εσύ να «κληρονομήσεις» από εκείνη.

-Τι σημαίνεις πραγματικά για εκείνη; Η Δρ Glik λέει: «Ως γυναίκες, τείνουμε να είμαστε σκληρές με τον εαυτό μας. Ακούγοντας πώς η μητέρα σου είναι υπερήφανη για εσένα ή σε θαυμάζει είναι ένας θησαυρός που μια γυναίκα μπορεί να κουβαλάει μαζί της για το υπόλοιπο της ζωής της». Και πίστεψέ μας… δεν υπάρχει πολυτιμότερο συναισθηματικό αγαθό από αυτό!

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα ζωής; Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε διαμορφώνουν τη ζωή μας. Ρώτησέ τη για τα λάθη ή τις αποτυχίες της και πώς τις αντιμετώπισε. Μάθετε ποια είναι τα εργαλεία της για την ανθεκτικότητα.

πηγη

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Κορινθίου: Το νέο λουκ μετά το ξανθό

Eurovision 2019: Οι πρώτες δηλώσεις των Ντούσκα- Τάμτα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος (video)

Η Κλέλια Ρένεση έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί!

«Θα έκανα γυμvή φωτογράφιση με 1 εκ. ευρώ»

Διάβασε τις αστρολογικές προβλέψεις των ζωδίου σου για αυτή την εβδομάδα (20-26/5/19)

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την «keto» δίαιτα που κάνει θραύση στο Χόλιγουντ

Μοιραστειτε το με τουσ φιλουσ σασ !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Για να είστε πάντα μέσα στην