fbpx

Αυτά είναι τα τοξικά συναισθήματα που σου στερούν την ευτυχία!

Μοιραστειτε το με τουσ φιλουσ σασ !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Καθημερινά κάνεις βήματα για να φτάσεις πιο κοντά στην ευτυχία, όμως, κάπου χάνεσαι στον δρόμο και πας πάλι στην αφετηρία. Τι σου συμβαίνει;

Σε κατακλύζουν τοξικά συναισθήματα που αν δεν φροντίσεις ν’ απαλλαγείς απ’ αυτά, θα συνεχίσουν να σου στερούν την ευτυχία…
Παρακάτω θα δεις τη λίστα με τα συναισθήματα που πρέπει να μετατρέψεις σε θετικά προκειμένου να αποκτήσεις τη ζωή που θέλεις.

Τοξικό άγχος
Το άγχος συνήθως προέρχεται από αίσθημα ανασφάλειας και απειλής. Αυτό το τοξικό συναίσθημα μεγαλώνει στο σώμα και το μυαλό σου, κάνοντάς σε να αισθάνεσαι αποθάρρυνση αλλά και κατάθλιψη. Ορισμένα άλλα συμπτώματα είναι ο φόβος, η έλλειψη συγκέντρωσης και εμπιστοσύνης και η αϋπνία.

Συνεχής αγωνία
Αυτό το συναίσθημα δημιουργεί μια συνεχή κατάσταση δυσφορίας, θλίψης και λύπης. Μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις τον τρόπο που ακούς και μιλάς, καθώς και να επηρεάσει τις ικανότητες λήψης αποφάσεων. Η ανησυχία μπορεί να σε παραλύσει και, το πιο σημαντικό, μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους γύρω σου και ολόκληρο το μέλλον σου.

Χρόνια δυσαρέσκεια
Η δυσαρέσκεια γίνεται τοξική όταν είναι μόνιμα στη ζωή σου. Ένα περιστασιακό αίσθημα δυσαρέσκειας σε βοηθά να γίνεις καλύτερος άνθρωπος μέρα με τη μέρα, αλλά η χρόνια δυσαρέσκεια σε κάνει να ψάχνεις συνεχώς για κάποιο πρότυπο τελειότητας, το οποίο δεν υπάρχει πραγματικά.

Τοξικός εθισμός
Αυτό το συναίσθημα σε μετατρέπει σ’ ένα συναισθηματικά χειραγωγημένο άτομο και σε κάνει να σκέφτεσαι λιγότερο τον εαυτό σου. Σου στέλνει λάθος μηνύματα ότι δεν μπορείς να επιτύχεις τίποτα και σύντομα θα γίνεις συντηρητικός, θα αισθάνεσαι ανασφάλεια και θα αμφιβάλεις για τις ικανότητές σου.

Τοξικός θυμός
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα καλά διαχειριζόμενο αίσθημα θυμού μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τις δυσκολίες. Μερικές φορές σε βοηθά να παραμείνεις συγκεντρωμένος και επιφυλακτικός, αλλά ο θυμός γίνεται πραγματικό πρόβλημα εάν μεταμορφωθεί σε βία.

Τοξικός φόβος
Ο φόβος της αποτυχίας στο παρελθόν μπορεί να σε κρατήσει πίσω για μια ζωή. Μόνο ανακαλύπτοντας την πηγή του φόβου σου θα είσαι σε θέση να τον αντιμετωπίσεις και να τον ξεπεράσεις.

Τοξική ντροπή
Η εμμονή και ο φόβος του να φανείς γελοίος συχνά σχετίζεται με το φόβο της εγκατάλειψης. Η ντροπή σε παραλύει και σε αποτρέπει από την εκπλήρωση των στόχων και των ονείρων σου. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι όποιος προσπαθεί να σε κάνει να αισθανθείς ντροπή, το κάνει λόγω της δικής του ανασφάλειας.

Τοξική ενοχή
Είναι σημαντικό να γίνεται διάκριση ανάμεσα στην πραγματική ενοχή (για παράδειγμα, όταν υπάρχει εσκεμμένη παραβίαση του νόμου) και την τοξική ενοχή (το αίσθημα ενοχής που προέρχεται από συναισθηματικές αιτίες). Φρόντισε να τις διαχωρίσεις και θα γίνεις πιο ευτυχισμένος!

6+1 τοξικές σκέψεις που πρέπει να αποβάλλεις από την καθημερινότητά σου!

Δεν υπάρχει ζωή χωρίς προβλήματα και εμπόδια. Το θέμα δεν είναι να τα αποφεύγουμε.

Tο θέμα είναι να μπορούμε να συνυπάρχουμε με αυτά, να τα διαχειριζόμαστε με καθαρή σκέψη και να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, χωρίς να χάνουμε το κουράγιο μας αν αυτές δεν αποδίδουν.


Οι αρνητικές σκέψεις είναι μέρος του εαυτού μας, είναι αντανάκλαση των στιγμών που μας καθόρισαν και του τρόπου με τον οποίο διαχειριζόμαστε την πραγματικότητα.

Όταν εμφανίζονται, αυτό που πρώτα πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτούμε την προέλευσή τους.

Οι λόγοι που μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα είναι πάντα βαθύτεροι. Υπάρχουν σκέψεις που μας εμποδίζουν να δούμε καθαρά και μας κρατούν πίσω. Είναι η αιτία τοξικών καταστάσεων της ζωής μας.

Υποβαθμίζουν την προσωπικότητά μας, εμποδίζουν την πρόοδό μας, κάνουν την ζωή να φαίνεται πιο δύσκολη, πιο περίπλοκη, ανυπόφορη.

Ποιες είναι οι τοξικές σκέψεις που μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε μπροστά;

1) «Είναι αργά πια για να… »: Μπορείς να αλλάξεις ό,τι θελήσεις, όποτε το θελήσεις. Φτάνει να το αποφασίσεις και να πιστέψεις στην δύναμή σου. Εσύ προκαλείς τις καταστάσεις, θετικές ή αρνητικές.

2) Σκέφτεσαι τι θα πουν οι άλλοι: Πιστεύεις ότι οι γύρω σου διαρκώς σε κρίνουν; Να θυμάσαι αυτό: κανείς δεν σε κρίνει περισσότερο από όσο κρίνεις εσύ τον εαυτό σου. Όλοι είναι πολύ απασχολημένοι με τον εαυτό τους για να ασχολούνται με το τι κάνεις ή δεν κάνεις καλά. Κάνε αυτό που σε ευχαριστεί και αγνόησε την γνώμη τους. Αν δεν συμφωνούν με αυτό που κάνεις, είναι δικό τους πρόβλημα.

3) Έχεις την πεποίθηση ότι κάποιος άλλος «σε συμπληρώνει»: Μην βασίζεις ποτέ την ευτυχία σου σε ένα πρόσωπο. Μην περιμένεις κανείς να σε «συμπληρώσει». Εδώ και τώρα μπορείς να είσαι ευτυχισμένη για έναν και μόνο λόγο: γιατί έχεις εσένα.

4) «Έχω πάντα δίκιο»: Τα άτομα που πιστεύουν ότι έχουν πάντα δίκιο, αδυνατούν να επικοινωνήσουν ουσιαστικά με τους γύρω τους. Αυτή η πεποίθηση είναι ο σίγουρος δρόμος προς την στασιμότητα, ένα εμπόδιο στην πρόοδο. Οταν είμαστε ανοιχτοί σε απόψεις, ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε με αυτές, αντλούμε γνώση και μαθαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας.

5) Πιστεύεις ότι είσαι θύμα: Δεν είσαι θύμα των άλλων. Είσαι θύμα της πλευράς του εαυτού σου που δεν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Εσύ έχεις ευθύνη για το πώς νιώθεις. Νιώσε υπεύθυνη για το μέλλον σου.

6) Είσαι προσκολλημένη στο παρελθόν: Το μέλλον μας καθορίζεται από τις σκέψεις μας. Τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει το μέλλον σου αν εσύ δεν του το επιτρέψεις. Ο,τι συνέβη στο παρελθόν ανήκει εκεί.

7) Πιστεύεις ότι μπορείς να αλλάξεις τους άλλους: Κανέναν δεν μπορείς να αλλάξεις: αν κάποιος αλλάξει είναι γιατί το έχει επιλέξει. Κάθε προσπάθειά σου να αλλάξεις τον χαρακτήρα ενός προσώπου να ξέρεις ότι θα είναι πάντα άκαρπη.

phgh

Μοιραστειτε το με τουσ φιλουσ σασ !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Για να είστε πάντα μέσα στην